Моя маленька подорож до Куби! Київської Куби! Перша частина

Як виявилось в Україні живуть дуже багато кубинців. Так вже залишилось від спадщини Радянського Союзу, що ми дуже близькі з цією країною гарячих хлопців та дівчат, тоталітарним режимом та просто дуже позитивною нацією. Навіть у березні цьоо року наш президент був нагороджений кубинською державе=ною нагородую, некажучи вже про те скільки дітей, особливо ті що мали проблеми пов`язані з Чорнобилем змогли оздоровитись на Кубі. І справді в цій можна сказати трошки несучасній і бідній країні одні з найкращих лікарів у світі.
Довелося мені у кінці вересня поїхати у Київ для зустрічі з кубинцями. Напротязі двох днів ми спілкувалися виключно з кубинцями, або українцями, які перейняли їхню культуру. Проходило це все спілкування у квартирі одного з найповажніжих кубинців живучив в Україні, Івана Рікардо. Він очолює спільноту усіх  кубинських організацій в Україні. Живе він на Нивках у двокімнтній квартирі, яка знаходить у  дуже стандартій п`ятиповерхівці радянських часів. Обстановка, меблі і все їнше теж радянського походження, навіть якось схоже на квартири в радянських фільмах 70-80тих років.
Разом з ними живе така собі Лієна Ірина, кубинка — маленька, смуглява і дуже гаряча. Вона сюди приїхала викладати іспанську мову для дітей із якоїсь заможної сім`ї, цікаво, що вона взагалі не знає ані російської, ані української мови, тільки рідну іспанську та англійську. Ось так виглядає маленький острів Куби у Києві.
І ось тут було гаряче. Скажу, що приїхав я туди після ночі у автобусі і мені дуже хотілося пити, просто пити, а Іван на моє прохання про мінералку, або просто воду, сказав, що ти же знаєш ми на Кубі не вживаємо взагалі ніякої води тільки пиво, і найкраща мінералка це пиво. Відкрив холодильник, який був повністю забитий пивом. Ось так протягом двох діб ми долучалися до  кубинської культури за допомогою пива. Потім були розповіді про життя, культуру, музику та танці на Кубі. Гловна теза була така — «Вова, зрозумій ми живемо музикою та танцями, це частина нас. Ми коли прокидаємось споатку включаємо музику, а вже потім їдемо чистити зубита займатися іншими ранковими справами.» Паша Бєрнік, з яким я їздив туди, відомий танцюрист. мені здалося спочатку був трошки в шоці від цих розповідей. Вони перевернули для нього світ танцю, до цього він професійно займався спортивними бальними танцями.
Потім почали приходити інші кубинці з якими нас хотів познайомити Іван. Це були різні люди, але всі з дуже незвичним для наших широт гарячим темпераментом. І їхній темперамент ще гарячіший ніж у іспанціів, або італійців. Вони коли розмовляють таке враження, (хоча я і знав що вони просто спокійно розповідали про щось один одному) що вони просто лаяться, сваряться як навіжені. 
Кубинці дуже цікаво влаштувались в Україні. Вони продають тут свою культуру, те чим вони займаються кожного дня на Кубі не обов`язково професійно. Більша частина частина із них танцюристи. Хтось просто танцюя в розважальних шоу, хтось ще і викладає до цього ті самі танці. Хоча мені здається з часом всі вони починають викладати танці. У нас в Украні їснує цілий рух кубинскої сальси найбільрозвинений в Києві та Одесі. ось так і заробляють своєю культурою тут у нас. 
Цікаво! А чи зможе десь у світі українець заробляти продаючи свою культуру та традиції?
Ось так під пиво ми і знайомились з Кубою, її культурою та гарячими кубинцями.
 А щоб ви всі теж могли відчути гарячи подих кубинською культури всіх запрошую 3-4 грудня в сальсаклуб LA PASION! До нас приїде Пауель Рейнальдо, один з кращих танцюристів сальси в Україні,  засновник першої сальсашколи, власник  найбільшої мережі сальсашкіл у країні. Зі своєю партнеркою Ганночко Юлією вони вам влаштують незабутнє шоу і майстеркласи з різних видів танцю!

2 коментарі

Альберт Комарі
Володимире, кубинські танці — це, звичайно, гарно та цікаво, але чи не розкажеш ти нам і про особливості кубинської кухні, якщо ти з нею мав можливість ознайомитися?
Володимир Карагяур
В другій частині розкажу. Буде про кролика маринованого у апельсиновому фреші.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте