Яка ж вона? Проституція...

Проституція. Вже було написано та багато прокоментовано стосовно цієї теми у блогах Надії Вірної (http://n-virna.vkursi.com/1122.html#comment5029) та Святослава Вишинського (http://s-vyshynsky.vkursi.com/1136.html#comment5007) але хочеться додати ще декілька своїх думок та просто фактів про які не згадували, або просто не звернули увагу. Святослав дуже добре написав та аргументував його думку і я майже повністю його підтримую.
Почну з того, що проституція одна з найдревніших професій про це згадувала ще Надія (у «Старому завіті»), але мені здається набагато старше ніж це згадування. Тобто ця професія завжди супроводжувала цивілізацію. Крім того є такий цікавий факт, що у японців (цих «культурних збоченців», я їх так називає виключно у позитивному ключі) гейша є найвищим проявом культури нації. Так гейша це не просто проститутка але все одно частина її професіїї відноситься саме до цього зайняття.
Потім, проституція вже мала рекламу у наших краях і дуже чудову рекламу. Пригадайте початок кінець вісімдесятих та початок дев`яностих, особливо після фільму  "Інтердевочка" (http://www.kinopoisk.ru/level/1/film/42610/). Після цього фільму і взагалі у взагалі маючи на увазі соціально-економічно-громадське становище тієї уже неїснуїчої країни з`явився такий феномен суспільної моралі, що проституткою можна бути і це незазорно. Дівчата старших класів у творах «Ким би я хотів стати» писали, що хочуть бути повіями. заробляти валюту своїми тілами і вийти заміж за іноземця і взагалі красиво жити. Скільки після того таких дівчаток старших класів і першокурсниць не повернулися після гулянок до дому невідомо, бо в той час нашим країнам та й громадянам було не до статистики.
Тепер окремо стосовно цього семінару, чи як там назвали ту пресконференцію та взагалі програму. Європа вирішила передати нам свій досвід легалізації проституції. Хочу сказати те, про що точно не йшлося в обговоренні на пресконференції, а було підмічено тільки на неофіціозі. Не дивлячись на легалізацію проституції у Європі в багатьох країнах більша частина проституції залишається нелегальною. Тільки у Голландії легалізована проституція займає більше 70 відсотків. в усіх їнших менше 50ти відсотків. Жоден кримінал не відмовиться так просто від таких доходів, які дає нелегальна проституція. І побороти це можна тільки поборовши кримінал, а не легалізуючи цю професію. Фактом, наприклад, лишається те, що найвідомішою країною дитяої проституції є не Україна, і не Росія, а Чехія. На західні кордони Чехії приїздять педофіли з усієї Європи.
Кого я побачив на семінарі? Я побачив там дівчат, які дійсно працюють не один рік. Я їх знаю в обличчя, бо працював таксистом і з клієнтами під`їжав до них. Це такі собі великі тьоті, які є найактивнішими і вони соціальному працівнику можуть розказати набагато більше як себе зберегти від насильства точно. Вони вже можна навіть сказати досвідчені психологи і можуть розпізнати клієнта з перщої хвилини. А працюівати потрібно зовсім з їншим контингентом, з 18річними дівчатами, які там стоять і не знають нічого. Які найбільше страждають від насильства тому, що не вміють, не знають і не розбираються в людях. І ці тіточки, яким надали грамоти за те, що вони чомусь там навчились не допоможуть просто через те, що ці дівчата молодші, не такі товсті і є прямими конкурентами, яких вони завжди намагаються позбутись. Ви ніколи не зустріните молодих повій біля залізничного вокзалу, бо їх просто виганяють далі не резерв. Я був свідком коли така 19-річна дівчна відмовила клієнту, бо він їй не сподобався (здався брутальним) і вона злякалась, хоча я точно знаю, що то був нормальний чоловік який просто хотів сексу і він був тверезий. Я його не вперше возив тому могу судити про людину. Він домовився з їншою  поик ходив в магазин я у неї запитав чому дівчина відмовилась від нормального кієнта. Вона мені розповіла, що  за декілька днів до того йя 19-річна теж сіла до нормального клієнта (молодого привабливого чоловіка інтелігнтної зовнішності) і він її мало не гвалтував і робив те про  що не домовллись, а грошей заплатив мало. Тому вона декілька днів відходила і зараз боїться.
Ї те, що  їм дали грамоти про навчання ще нічого не означає. Я по собі знаю скільки багато часу треба щоб змінитися. А ім провели швидке навання і все можна дававти грамоти, бо вони будуть пропогувати здоровий спосіб життя серед повій і тому подібне. Стосовно дорового способу життя у сексі мені зда`ється одним з перших критеріїв завжди було постійний здоровий партнер. Вони не змінять так просто. Вони працюють на вулиці, а вулиця має більш жорсті закони виживання. І вони боряться між собою часто використовуючи методи вулиці. Багато чув істрія як вони заражали одна одну спеціально. А на семінарі повторію були просто найвпевненіші у собі. І пойшли вони ці курси скоріш за все через те що це щось цікаве, або з надією отримати гроші, або ще щось на «шару».
Крім того я чомусь не почув згадки про реально трагедію, яка сталася декілька років назад на цій ниві, коли проститутка з залізничного вокзалу заразила майже 200 чоловік снідом. Хто про це згадав? Що  винесли з того? Не пригадали тому, що програма є європейська і фінансується з Європи і вони нам несуть свій досвід не задумуюись над тим, що  у нас на місці ситуація може відрізнятись  дуже сильно.
Я  вважаю, що це марне витрачання грошей. Можна було б краще роздати більше презервативів та направити ще в якесь русло ці гроші. А так витратили на незрозуміле навчання яке не факт, що допоможе. Надіюсь тільке на одне, що хоча б соціальний працівник зверне увагу саме на тих дівчат яякі дійсно потребують допомоги. повторюсь на семінарі були дівчата яких можна назвати акулами своєї професії і не було схоже ні на семінарі, ні коли я їх бачив на роботі, що вони потребують допомоги.
Як підтвердження того, що гроші марно витрачаються і просто так для того, щоб «поржать» добавлю декілька сканів брошур, які роздавалися на семінарі. Їх було дуже багато — близько 30-40. Але ці декілька мені здається вразили мене найбільше.

 
Ще було декілька цікавих, наприклад — «Общаемся с чиновниками» (про те як повіям правильно спілкуватися з чиновниками);«Милиция: гражданка пройдемте»( про те, як повіям поіодитись з міліцією під час затримання); «Проституция и здоровье. Календарь» (з таким змістом: Проституция;
Особенности работы проститутки;
В секрете или в открытую?;
Что для меня приемлемо?;
Где мне лучше всего работать;
Что мне нужно для профессиональной работы?;
Как мне защититься от насилия?;
Секс-бизнес и здоровье;
Личная гигиена;
Меры предосторожности во время менструации;
Как можно меньше наркотиков;
Прививки как защита от болезней;
Защищеный секс — защита от ВИЧ и болезней, передаваемых половым путем;
Своевременный диагноз и лечение БППП;
Проституция и право;
Профессиональность окупается;
Брошюры.); Гей-Гид по безопасному сексу(ціла маленька книжечка — без коментаріїв); та ще багато чого.
Якість побачите самі.
Для себе я не можу сказати точно чи за легалізацію я, чи ні. Але те, що потрібно змінювати підхід до цього це точно. Навіть якщо легалізовувати, то має бути зовсім їнший підхід хочаб до соціальної реклами, а не писати«профессионализм окупается».

8 коментарів

Володимир Карагяур
Пізніше зроблю окремо пост з додатковими сканами та кращою якістю існуючих.
Володимир Вакуленко-К.
То я так зрозумів, що у Чернівцях проституцію легалізували:)
А серйозно то дійсно вартісна брошурка для «новеньких». От тілько роздавати її варто не на семінарах, а у школі учням 9-11 клясів.
Ірина Тригуб
цікавий семінар… я ж то думаю, чого так багато про це постів.
Надія Вірна
Володю. Про тих «тіточок». Вони ж не вчились день два. Програма тривала півтора роки. Ці тіточки виходять на точки не тільки біля вокзалу, а й скрізь, де збираються повії. І програма надала десятки тисяч презервативів, які розповсюджують ці тіточки. Також з дівчатами з вулиці проводяться психологічні тренінги (теж в рамках програми), їм надається направлення на обстеження до лікарів, котрі їх не дискримінують за їхню роботу і котрим дівчата можуть дійсно відкритися. І багато іншого
Надія Вірна
І ще раз. Месидж, який йшов з конференції, круглого столу тощо був наступний — сприймайте проституцію, як послугу, а не злочин.
Володимир Карагяур
Надія, коли я писав про злочинність, то яне мав на увазі самих дівчат. Я говорив про людей, які їх експлуатують та контролюють. Це дуже дохідний бізнес, особливо щодо нестандартного сексу який ніколи не легалізують, бо він просто ненормальний.
Стосовно програми я маю невеличкий досвід спостереження за такими програмами з середини. Нажаль вони дають малий відсоток допомоги. Хоча що стосується лікарів, то ту не можу не погодитись.
Галина Дичковська
«Месидж, який йшов з конференції, круглого столу тощо був наступний — сприймайте проституцію, як послугу, а не злочин».
Надійко, це ЖАХЛИВИЙ месидж.
Якому не йдеться про допомогу повіям, а йдеться про ОТВАРИНЮВАННЯ людей і суспільства загалом.
Маючи досвід в психотерапії, до жодної повії не поставлюся погано. Більше того, я знаю, що повії, приймаючи людей із глибокими неврозами і психозами інколи рятують суспільство від злочинів, а інколи своїх клієнтів — від самогубства. Але і не збираюся їх жаліти. Це може найменше, чого вони потребують.
Врешті повії — це показник глибокої сексуальної дисфункції суспільства.
ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ПРОСТИТУЦІЇ ЇЇ НЕ ВИПРАВИТЬ.
Ірина Голуб
Тут згадувалося про гейш, які також частково є проститутками. І ключове слово тут — частково. Не треба забувати, що більша частина сучасних повій — не гейші і не куртизанки, яких виховували в 10 разів краще і глибше ніж середньостатистичну аристократку, і не всі вони такі класні психоаналітики. Більша частина з них у власному житті не може розібратися, то що вже казати про інші життя. Це — проблемні підлітки, це — дівчата з неблагополучних сімей, це — жертви насилля. Продовжувати можна нескінченно. Звичайно, є й інші. Але чи варто покладати на них якісь великі надії? У тому числі і щодо фінансової підтримки державного бюджету…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте