Шпигунська параноя і ідиотизм...

На близькому сході арабські мусульманські країни перетворюються на якихось семітських параноїків. Так, я розумію, що вони не можуть змиритися з тим, що там знаходиться єдина не мусульманська країна Ізраїль, яка їм як бревно у оці, але ж не можна доходити до ідиотизму. Новини пишуть 21 жовтня 2008 року біля одного з іранських ядерних об`єктів було впіймано двоє голубів шпигунів, на яких був якийсь пристрій з прозорими дротами. 7 грудня 2010 повідомляється, що до атаки акула на туристів у Шарм-Ель-Шейху може бути причетний МОССАД. Сьогодні — у Саудовській Аравії був упійманий гриф, який був завербований МОССАДом і шпигував на користь Ізраїля тому, що у нього на нозі знайшли браслет з передатчиком який був йому прикрілений Тель-Авівським університетом. Я розумію, що на Близькому Сході така важка ситуація, що там для шпигунства використовуються всі можливі засоби, але треба мати якийсь глузд. В новинах не повідомлялось про аналіз пристроїв після якого можна було б з впевнестю сказати, що це записуючий або передаючий пристрій. Прострої які були прикріплені до птахів скоріш за все були встановлен для того, щоб дослідити агломерацію птахів. А стосовно передавання інформації — ну що може передати птах? Зображення, якщо на ньому встановлено камеру і то дуже сумнівне зображення вийде. На сьогоднішній день супутникові технології дозволяють це зробити набагато краще. Люди в розвинутих країнах через безкоштовну програму GoogleMap можуть заглянути собі у вікно у великих містах. То ж навіщо для цього використовувати птахів. Стосовно заяви щодо акул навіть не хочу коментувати. Є технології та техніки які б дозволили можливо так видресорувати акул, але це дуже важко.
То що це? Загальна параноя чи ідиотизм? Невже Близький Схід, величезний, так вже боїться Ізраїлю. І найголовніше через що писав цей пост, а що ж станеться з тими птахами. Знову природа стане заручником людини.

22 коментарі

Володимир Антонюк
Я, до речі, також спостеріг, що не всі пташки приязно поглядають на Україну. Можливо нам також варто створити таке ж міністєрство під керівництвом Табачніка. Він чітко вияснить і доповість чого це пінгвіни так не люблять Україну.
Ірина Голуб
а пташиний грип? а свинячий грип? усе це — чітко продумана диверсія. бо що ж ми, українці, споживаємо на сніданок, обід і вечерю? сало! а в кого фінансові можливості скромніші — курочкою ласують… «Таке от, таке от, от таке.» (с)
Володимир Антонюк
Вот він всесвітній пташино/свинячий заговор. А Володимир Карагяур закликає знизити бдідєльность. Врагі вокруг! Надобноо завжди бдєть!
Олександр Ткачук
ви смієтесь, а я колись читав книгу про розвіднику часів холодної війни, коли все було під контролем, і рзвідникм-людям важко було проикнути в потрібні штаб-кваритири, а техніки такої як гугл-мап ще не було, то справді використовували голубів, які прогулюючись по підвіконнику чи сидячи десь поряд біля вікна з допомогою апаратури записували на аудіоносії розмови
Володимир Карагяур
Під час другої світової війни використовували собак, дельфінів, навіть десь читав про алігаторів але не впевнений чи це було насправді. Я ж написав свою думку стосовно птахів. Сьогодні легше і з більшою якістю це зробити за допомогою супутників.
Святослав Вишинський
Подібного роду повідомлення схожі або на домисли журналістів із дешевих видань, або є частиною більш тонкої кампанії дискредитації арабських ЗМІ і мають неарабське походження. Джерела інформації завжди потребують перевірки та пере-провірки, як і елементарного аналізу на відповідність здоровому глузду. Особливо оригінальний текст про "ізраїльського" грифа, «впімайного» на території Саудівської Аравії — яка, попри популярні міфи, є традиційним союзником Ізраїля на Близькому Сході.
Володимир Карагяур
Святе це вже весело. Про дискредитацію згоден, можлива така фішка, але не думаю, що вона дієва. А от стосовно союзника не погоджусь.
Святослав Вишинський
Саудівська Аравія, попри позиціонування себе ісламською монархією, як і Ємен, Об'єднані Арабські Емірати та ін. — явні або завуальовані партнери США та Ізраїлю у всіх кампаніях проти Ірану, Лівану і de facto Палестини, якою розмінюються як картою "ісламської шляхетності". Формальна риторика не камуфлює дійсності. Після краху СРСР та прорадянських урядів у кількох арабських країнах стало очевидно, що нафтові союзи значно міцніші, аніж може видаватись широкому загалу.
Ірина Голуб
«нафтові союзи значно міцніші, аніж може видаватись широкому загалу»
Як економіст погоджуюсь на всі 100, а то й 200 відсотків. Що би хто не говорив — комерція могутніша за віру. Принаймні, сьогодні.
Володимир Карагяур
Не погоджусь з тобою. Те що Саудівська Арвія тісно поєднана з США «нафтовим союзом» не означає. що вона автоматично є союзником Ізраїлю. Ти робиш систему міжнародних відносин занадто спрощеною. Маючи на увазі те, що США знаходяться далеко, а Іран, який за останні декілька років збільшив свій вплив на Близькому Сході. так саме як і військову потужність, може бути великою противагою впливу США на вищезгадані країні, як релігійноблизька країна. Так нафтові союзи сильні, але ще залишається дуже сильний вплив релігії на ці країні, які є саме релігійними, а не світськими.
Святослав Вишинський
У політиці все пов'язано, як і відносини між Саудівською Аравією та Ізраїлем — з інтересами США та ін. гравців. Політичні союзи рідко явні, переважно ж становлять тонку гру на суперечностях та прихованих інтересах. Є картинка є зовнішнього користування — і є картинка для внутрішнього. У світі de facto тільки Іран є теократичною формацією — всі інші арабські країни, навіть називаючись "ісламськими" в офіційних означеннях, на ділі керуються монархічними династіями або виборними урядами. Вплив релігії на корпоративні еліти у великій політиці, м'яко кажучи — утопія. До факту: у вересні 2009 р. офіційно обговорювалась можливість відкриття повітряного простору Саудівської Аравії для можливих польотів ізраїльських бомбардувальників на Іран у разі загострення ірано-ізраїльського конфлікту — в обхід Іраку у зв'язку з неоднозначною позицією США.
Альберт Комарі
На рахунок Саудівської Аравії впевнений, що ти правий на 100 відсотків, Святе!
Галина Дичковська
І що ви так переймаєтеся тими арабами?
якщо тенденції не зміняться, то за наступні кілька років ви всі маєте шанс стати чиїмось-там шпигунами. Скажімо, один чоловік цілком серйозно переконував мене, що Руслан (http://h-dychkovska.vkursi.com/512.html)- американський шпигун. Звідки логічно було б, що я «пособник»(щось так і не знайшла як це буде українською)американського шпигуна, а ті, що ставлять мені +, «пособники пособника».
А що вже говорити про Тодара Лахвіча — точно шпигун, от тільки треба вирішити чий. Мо* білоруський, а мо* — таки американський. Так надійніше.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Тодар Лахвіч
Дякую пані Галино.
Як завжди, Ви коректно, точно і дуже образно вибираєте приклади для конкретної ситуації. (Мабуть Ви це робите підсвідомо, бо отримали цей дар у спадок від предків у таємничому і чарівному куточку Західної України.
Ніби і смішно, але б'є наповал.
Думаю, «серйозна” дискусія про уявні (і малоймовірні, на мою думку) міждержавні й позадержавні стосункі… підійшла до кінця…
Тому що Ваш коментар щонайкращий )))))
Володимир Карагяур
Так всі ми шпигуни власних мізків, власної сім`ї, власної соціальної групи, власної країни… Але зі святом ми сперечались вже не про якісь псевдошпигунські речі а про розстановку сил на Близькому Сході, що мені дуже цікаво з огляду моєї освіти.
Галина Дичковська
Та хіба я проти балачок про «розстановку сил на Близькому Сході»?
Просто хотіла показати, що параноїдальні тенденції не лише арабам притаманні.Власне, реагуючи на заголовок, вважала, що то не так про арабів, як про сам факт і можливість шпигунської параної.
А взаємонеприязнь у них ще від старенького Авраама починаючи і заледве чи скоро завершиться.
Святослав Вишинський
Неприязнь між мусульманами та юдеями логічно можлива тільки від часу Мухаммада (поч. VII ст.), позаяк до нього окремо ісламу в сучасному розумінні не існувало. Саме етнічне розділення прото-євреїв та прото-арабів у священній історії фіксується від Якова та Ісава відповідно — після Авраама.
Галина Дичковська
Та і я про ТЕ ж. Ніяк, бідні, не можуть вирішити Що більше: первородство чи «законнородство».
Та мені якось не особливо цікаво хто з них Більший.
Альберт Комарі
Аллах акбар! Мені дуже подобаються араби та їхня культура!!! І в Корані можна знайти багато цікавого!!!
Анатолій Кримський
Эта что за москализм «бревно»??
Ви ж сам, я звісно вибачаюсь, гяур. Більш того, навіть Карагяур!
Анатолій Кримський
Справа в тім що «гяур — презрительное название немусульманина у исповедующих ислам». А Карагяур, то взагалі — клятий язичник.
Тому вам замість москальського «бревна» слід вживати нашу рідну «колоду».
Святослав Вишинський
«Israel's alleged cache of nuclear arms is in spotlight again. Egypt withdrew from Non-Proliferation Treaty talks in Geneva on Monday, over a failure to plan for a Middle East free of nuclear weapons — clearly referring to Israel. It's emerged that Israel will soon get its 5th submarine, reportedly capable of carrying and launching nuclear-armed missiles.»

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте