Чернівці - культурна столиця... Музична столиця...

Останнім часом багато говориться про відновлення значення Чернівців, як культурного міста. До цього процесу долучилося багато людей та організованих ними подій, особливе значення звичайно ж має поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. Але є в місті ще багато різних людей хто робить цей процес потужнішим. Так вже сталося що за останні декілька місяців у місті відкрилось декілька місць куди можна запрошувати грати різні гурти і люди прийшовши їх послухати чудово проведуть час, можливо вип`ють келих смачного пива і обов`язково побачать і послухають своїх кумирів.
До чого це я? А до того що останньої суботи 19 лютого у меломанів люблячих українську музику розбігалися очі від такого меню. Одночасно місті виступали три першокласні гурти, які мають дуже багато справжнів фанів. Це вже майже легендарні «Запаска», на чолі з іконою української музики Павлом Нечитайлом, і «Очеретний кіт», а також якісні тернопільчани «Ті, що падають в гору».
А пан Нечитайло і «Запаска» відігравши свій концерт встигли ще й своїх друзів з «Очеретяного кота» послухати. Павло, навіть, заспівав декілька хітів з ними. І звичайно ж були дружні обійми, багато випитого і згаданого.
То ж нарешті пані та панове кількість перетворюється на якість. І хай не завжди так як хочеться. але дякуючи бізнесу, який відкриває такі паби та музикальним менеджерам, таким як Ігор Кравців та Ігор Оршак, яких поважають по всій Україні, Чернівці перетворюються на Мекку культурних подій. І хай існує ще дуже багато проблем...
Хочу побажати нашому місту, у меломанів щодня так розбігалися очі. А такі легендарні постаті Чернівців, як продюсер, музичний менеджер та журналіст Ігор Кравців малий простір для роботи, і ми будемо культурною Меккою…

4 коментарі

Віталій Шарлай
Еххх… Вже шкодую, що не потрапив на такий захід. ((
Михайло Чикур
Якось занадто гучно сказано.
Чернівці рухаються тільки в тому напрямку, який «довподоби» тим, хто власне цей рух і організовує, ну тобто люди які тут були згадані.
До «музичної столиці», мабуть це місто ніколи і не доживе, адже для цього потрібна різноплановість та насиченість, якої, на мою думку особисто, в місті немає.
Є конкретні постаті, які щось роблять — навколо них організовуються деякі інші особи, і от маєте пару концертів, які знову ж подобаються тільки їм.

але звичайно, гурти вартісні.
Галина Єреміца
І мені шкода, що я там не була.Бажано давати анонси таких подій, Володимире, а не писати про це постфактум.
Ірина Вікирчак
Ну, MERIDIAN CZERNOWITZ і стосовно музичної складової фестивалю не пастиме задніх. Слідкуйте за анонсами. Програма фестивалю готова, та не поспішаємо її поки оприлюднювати :)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте