Чи мають журналісти права у нашій державі? Чи є на Буковині журналістська правда?

Навіяно останніми подіями з дуже близькою мені людиною… Я останнім часом часто відвідував різні журналістські зібрання, де багато говорилося про про сучасний стан справ у журналістиці в сучасній Україні. Говорилося про притиснення свободи слова, про загрозу чесним журналістам з різних зацікавлених сторін і тому подібне. Час від часу звучала ще одна проблема, але дуже рідко і якось дуже тихо звучала ще одна проблема, проблема ставлення керівництва різних ЗМІ до самих журналістів.  На прикладі своєї подруги я впевнився що такі проблеми існують. Коли ще не дуже поважна газета, з якої постійно кепкують журналісти інших видань починає репресії проти своєї найбільш активної журналістки виникає дуже багато питань щодо професійності редакторів даного видання. І саме цікаве що ніхто не може пояснити через що? Чи випадково не через те, що вона є не просто найактивнішою, а єдиною хто може робити справжні ексклюзивні матеріали та подавати справді свіжу інформацію, яку потім ще й спотворюють у редакції редактори  та видають так, що після публікацій вона має проблеми з людьми у яких брали інтерв'ю. Найганебнішим є те, що вона просто не знає через що  у неї проблеми з газетою, ніхто з редакторів не хоче пояснити це все.

У мене питання до всіх хто може зарадити в ситуації коли у тебе проблеми з власною редакцію, керівництвом видання? Єдиний вихід звільнення? Чи може хтось  може зарадити? Чи завжди правий той хто платить!!!!!!!!!!!!?????????? Хто відповість? Чи має шанс журналіст?   

5 коментарів

Олексій Пономаренко
Чи є на Буковині журналістка правда?
Відповідь: Ні. Журналістки правди немає))) Поправ заголовок, ти дві літери пропустив)
А якщо по суті. То якщо журналістка дійсно талановита і активна, думаю її залюбки возьмут інші видання, які це цінують)
Віталія Козменко
якщо я правильно зрозуміла образи… то гадаю проблема в тому, що редакційна політика й приховані побажання власників(відомі редакторам)не збігаються.
Що робити?.. напевне при верстці слідкувати щоб матеріал не набрав нових форм й не давати в друк видозміненого ексклюзиву… хоча на практиці це важко
Святослав Вишинський
Цікавіше почути імена власників, як і конкретні епізоди цензурування текстів, з яких можна скласти враження про їхню політичну орієнтацію. В ній, на відміну від свободи слова, в Україні сумніватись доводиться рідше. Проте, як відзначав у своєму блозі на ВКурсі.ком редактор нового чернівецького видання: "… Разом ми будемо викорінювати негатив із нашого життя та подавати актуальні матеріали без цензури".
Іван Білик
Справа тут не в цензурі. Вона дійсно активна, креативна та талановита. Але, добре ще було б мати і відповідне поводження та…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте