Ось такий собі Привоз...

 
Одеський Привоз мене здивував минулого тижня. 
Цей ринок відомий своїми спритними торговками, халамідніками, циганками у різнокольорових спідницях повз яких важко пройти так вони гіпнотизують вас, а зупинившись поруч з ними ви вже точно можете бути впевнені що грошей у вас не залишилось, колоритними кавказцями різних видів. Це один з найстаріших діючих ринків України, йому більше 200 років. І завжди він славився тим що там можна купити усе, навіть нових тата і маму, або купити 3кілограмову камбалу вагою в 1 кілограм, при тому що це ви помітити виключно вдома коли не вистачить всій сім'ї поїсти. Там де завжди обдурять, обважать, продадуть несвіже, де завжди бувають абсурди і якийсь нонсенс.

Щоразу буваючи в Одесі  йду на Привоз щоб купити свою улюблену найсмачнішу в світі корейську моркву, де її продають корейки таджицької національності, які стають колоритніші щороку — все більш розфарбовані, деякі з них вже схожі на матрьошок. І саме так «корейську» моркву, а не моркву по-корейськи як її підписують в чернівецьких генделиках. І ось минулого четверга перебуваючи в Одесі я як завжди пішов на Привоз купити корейської моркви і не зміг пройти повз прилавок перевантажений горіхами, горішками, цукатами, гранатами який просто захопив моє око. Продавцями були молоді кавказці, хоча точно пам'ятаю що 2 роки назад в цьому самому місці торгував грузин майже дідусь з шикарним носом та вусами. Може то його сини або онуки. І так вони рекламували свій товар найсмачніший. Прислухавшись до своїх бажань вирішив купити кеш’ю трошки. Взяв триста грам. Маючи ан увазі що це Привоз думав про те наскільки мене обважили. По дорозі в Чернівці добре приклався до того кеш’ю. Приїхавши додому забув про них на кухні і вчора знову їх побачив. Стало цікаво наскільки мене обважили… Яким же було моє здивування коли я поставив горішки на ваги і вони показали 310 грам.
Отак тобі і Привоз. Продали мені грам 400 виходить. 
І вір після такого у ті всі легендарно-міфічні історії та легендарно-міфічний гумор про Привоз. Чи то може молоде покоління кавказців відрізняється від попередніх поколінь.

 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте