Вишиванка. Мені було соромно...

4 травня у нас в місті відбулося чергове свято вишиванки. Я прийшов на 13.00 годину на офіційне відкриття дня вишиванки в центральний корпус ЧНУ, де мала відбутися ця подія. Звичайно, там була величезна кількість студентів, офіційних осіб та просто людей, які прийшли підтримати таке свято. У мене немає вишиванки зараз і мені було соромно, просто соромно, що я не у вишиванці. Коли ж мої друзі, знайомі та навіть дехто з очільників міста почали запитувати де моя вишиванка, я не знав куди мені діти очі. Я там був як біла ворона. І все ж там було відчуття свята, великого свята. І це не завдяки присутності офіційних осіб, а саме завдяки студентам які веселилися, посміхалися, сміялися, танцювали, співали. А мені було соромно, що я не у вишиванці. Навіть ребе пообіцяв, що наступного року вдіне вишиванку. А я був без вишиванки і мені було соромно, так як я почувався на цьому святі, напевно, часто себе почувають люди, які вперше вдягають вишиванку у буденному, просто виходячи в місто, їм ніяково… Тому що на них звертають увагу і їм незручно.

Ніяково і соромно мені було без вишиванки, дякую ось тим студентам, які 5 років назад придумали це свято. Давайте зробимо так, щоб вишиванки вдягали не тільки в цей день. Це просто дуже гарно.

6 коментарів

Маріанна Антонюк
Ви це серйозно? Хіба можна соромитися того, що не маєш якогось предмету одягу — навіть якщо це вишиванка? Чи від її вдягання/невдягання людина стає краща/гірша?
Максим Пансик
На тілі вони носять вишиванку,
Думки, слова, діла їх
Роблять з Неньки бранку.
Носімо ж, вишиванку, в серці і душі…
Любімо Україну.
Попри всіляке у житті…
Діонісія Кернична
Свято, звісно, непогане, але останніми роками вже почало нагадувати шароварщину. В Україні що, крім вишинованок вже ніякого більше одягу не було? Чому не зробили День національного костюму, а саме День вишиванки? Дійство справді нагадує фото, яке вище виклав пан Святослав…
То немає чого соромитись. Можу закластись, що велика частина тих, хто прибув на свято навіть української граматики до пуття не знають. Краще б мову вчили, а не хизувались «награним націоналізмом».
Галина Дичковська
Мабуть, безнадійно старію.
Хочеться мовчати.
Володимир Антонюк
Святослав таки геніальний чоловік ;)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте