Свобода зустріла міністрів поламаними прапорами... Поясніть мені, будь ласка, що то було?

Перед зустріччю міністрів закордонних справ України та Росії в центральному корпусі ЧНУ я побачив як з вул. Щепкіна вийшла велика група ппсників, а з Коцюбинського ще підтягнулася немаленька група бійців «Беркуту», крім того було дуже багато охорони в цивільному (так називаємих молодиків). Чому вони всі рухались до вул. Щепкіна стало зрозуміло згодом, коли велика група людей з прапорами ВО Свобода спробувала з Щепкіна прорватися на Університетську. Близько 100 людей намагалися прорватися на вул. Університетську, де і були заблоковані підрозділами ППС та Беркут. Пізніше туди підігнали два «бобіка», якими також перекрили вулицю. Під час першої спроби прорватися міліція переламала свободівцям половину прапорів. Звук ламання вудок від правпорів був дуже чутний. Хтось з міліцонерів кричав — "Горук, что же вы делаете". Пізніше вирішили до стін резиденції прийти і інші опозиціонаери — Олексія Каспрука, який на кинув собі на плечі прапор ЄС, кордон міліції на перехресті вулиць Університетської та Б. Хмельницького довго не пускав пройти в сторону резиденції, але згодом пустили його та ще декількох фронтовиків. Цей самий кордон відправив бабусю, яка живе поруч, обходити по колу вулицю — а що вона, стара жінка, могла сказати — вона ж не Каспрук. Такої кількості охорони я давно вже в Чернівцях не бачив. Маючи невеличкий досвід стажування в МЗС можу сказати, що така кількість охорони крім міліції, яка стримувала свободівців, нікому не потрібна. Так склалося в сучасній історії, що міністри закордонних справ не найголовніші цілі терористів та тому подібних персон.



Міліція добре підготувалася до акції ВО Свобода, яка знову дала привід Росії говорити про український неадекватний націоналізм. Я стоючи за 30 метрів від свободівців так і не зрозумів що вони намагалися зробити, показати чи вдіяти. Було чути тільки традиційні «Слава Україні» та «Героям Слава». От що Свобода хотіла показати доказати. Ще одне питання — побачив плакат у одного зі свободівців з написом «Russia Goodbye» — до чого тут англійська мова, коли зустрічаються український та російський міністри? Чи може то було спрямовано на західні ЗМІ, яких мені чомусь здається не було там. Це що спроба донести Заходу що ось ми такі — ми проти Росії. І знову Росія говоритиме про радикальність, неадекватність україніської опозиції. Я знаю декого зі свободівців, які товклися в тій маячні, стояв поруч з мітингом, але так і не зрозумів що Свобода намагалася донести, кому? Веду до того, що Свобода сама, мені здається, не здатна сформулювати свої цілі, лозунги, вимоги. Якби Лавров зупинився і подивився б на їх мітинг, цікаво що би він зрозумів???








Пані Калмикова, депутат міськради від ВО Свобода, спокійно стоїть собі з прапором, спілкується з міліціонером — чому інші не могли зробити так само? Видно як приїхав перший «бобік».

А ще у мене питання, звичайно, його явно не тут треба задавати, чому Росія думає що в України немає вибору — позиція Росії така, що наша держава має тільки один шлях в Митний Союз або нікуди, чому нам нарешті не дадуть шанс самим обирати куди йти і які помилки робити?






34 коментарі

Святослав Вишинський
Російська дипломія будь-яких опонентів таврує і виказує в неадекватному світлі — навіть ультраліберальні режими прибалтійських країн. ВО «Свобода» планувала звичайний пікет під стінами Резиденції, однак міліція, посилаючись на заборону суду, заблокувала її активістів, що в подальшому потягнуло сутички. В мене натомість інше запитання: чому чернівецька влада в парі із судами забороняє громадським рухам проводити акції протесту — навіть якщо йдеться про міжнародні саміти і т.п.? Адже це є прямим порушенням прав і свобод українських громадян.
Володимир Карагяур
Свят, згоден з твоъми питаннями. Але у мене ще багато дуже багато питан — що то все ж таки за молодики. Чому людина яка керувала дыями беркутівців, анприклад, була не у формі? А саме головне чому Росія думає що у України є тільки один шлях на Схід і не має вибору взагалі, чому наша влада притриммується тієї ж самої позиції.
Сергій Янушевський
тут влада сама своїми діями провокує конфлікти, якби акцію дозволили, то такого резонансу точно б не було, так само як за кордоном, коли проходять міжнародні саміти, мітинги протесту завжди є. А у чогось боялися, тепер сиди і гадай, на кавовій гущі, чого саме)
коментар було видалено
Михайло Шморгун
Хороше відео від МБ


Свободівці прорвали міліцейский кордон… нетолерантний Горук, зажатий Токарюк і всі інші… Показовий фільм для Чернівців, думаю весь рік буде таким…
Святослав Вишинський
Повне відео з місця події:

Вікторія Яшан
Але й справді, відповідно до ЗУ «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», «місце проведення зустрічі та маршрути слідування є режимними об'єктами, та охороняються Управлінням державної охорони».
Та чи не могли це доступно пояснити правоохоронці населенню
Вікторія Яшан
Як би я хотіла там сьогодні бути)))
Володимир Карагяур
Чому?
Вікторія Яшан
Декотрі речі неможливо пояснити)
Володимир Карагяур
Тобто аби було!!! Чи як там казав шановний пан пансик «трёх бы грудью прикрыла»…
Вікторія Яшан
а до Пансика у мене особливе ставлення
Вікторія Яшан
от хочеться і все… тобі цього, можливо, й не зрозуміти… хоча.
Захар Подкидишев
Вика, не в обиду, но ты как в анекдоте:
Хорошо моряку — в порту его ждёт девушка.
Хорошо машинисту — на вокзале его ждёт девушка.
Хорошо дальнобойщику — на стоянке его ждёт девушка.
И только девушке не очень хорошо — ей и в порт, и на вокзал, и на стоянку успеть)))
Вікторія Яшан
ахахха)))
ти в ігнорі, ти знаєш?
Вікторія Яшан
поки Кая не погодуєш!
Захар Подкидишев
Наїджений Кай хропить на батареї. Можеш приїхати, перевірити)))
Вікторія Яшан
Поцілуй його у щічку. Хай спить.
Вікторія Яшан
Ти збочинець, я знаю. Тому й не приїду.
Вікторія Яшан
Маєш ще вісім днів!
Захар Подкидишев
Віка стосовно тебе краще підійде Ст.155 ККУ)))
Вікторія Яшан
Я до речі, до таких осіб, згідно п.2.2 цієї статті не належу))) +1
Володимир Карагяур
Віка, вже два роки без вісьми днів як все нормально читай уважно статті…
Вікторія Яшан
Повноліття — вік, по досягненню якого людина набуває повної відповідальності за свої дії та вчинки згідно з Конституцією та законодавством. При цьому людина набуває також додаткових прав та зобов'язань. Дітей, що не досягнули повноліття, називають неповнолітніми. У різних країнах вік, після досягнення якого людина стає повнолітньою, різний.
Та, в основному, це 18 років, як в Україні.
Володимир Карагяур
Стаття 156 УКК:
1. Вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла ШІШНАДЦЯТИРІЧНОГО віку, —
Вікторія Яшан
Ал це маячня якась!
Стаття називається «Розбещення НЕПОВНОЛІТНІХ»
Святослав Вишинський
Стаття називається «Свобода зустріла міністрів поламаними прапорами… Поясніть мені, будь ласка, що то було?»
Вікторія Яшан
Святославе, ну вам то роль троллера жа ніяк не пасує)
Святослав Вишинський
Жодного кепкування. Просте повернення до теми дискусії.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте