Кінець географії...

Не встигав на потяг Київ — Чернівці, довелося їхати на Кам'янець-Подільськ. Таксист на залізничному вокзалі сказав що дорого до Чернівців бо треба їхати по кругу, хіба перейду міст. Пішов на автовокзал. Сів на маршрутку Кам'янець-Чернівці. Водій нас попередив що якщо міст закриють то він нас довезе назад на станцію, де нам в касі повернуть гроші за квитки. Що саме цікаве, що коли я прийшов на станцію там стояв автобув Миколаїв-Чернівці, який в 7.00 має прибувати в Чернівці, а він явно не збирався більше нікуди рухатись. Доїхали до моста у Жванці, де дорогу перегородило ДПС. Водій знову запропонував повернутись в Кам'янець та отримати свої гроші у касі за квитки, що можна було зробити тільки до 17.00. Майже всі хто їхав вийшли з  маршрутки та пішли пішки через міст. Гроші за подорож до Чернівців залишилися в касі.
 


На мосту працювало 3 людей біля великої дірки (на фото), десь 1.2 м. на 0.6м., чомусь в складі тільки однієї бригади. Якщо подивитися то якраз черз яму видно Дністер.




Друга дірка десь 0.5 м. має. І тут було видно Дністер.



Міст з обох сторін перекрито залізобетонними плитами. З хотинської сторони нас також зустрів екіпаж ДПС. На наше питання що нам робити і чим добиратися до Хотина вони розвели руками. Добре що під'їхало таксі з людьми, які вийшли  і пішли через міст. Влада нічого не вдіяла — таксисти самі організували все і досить не дорого — 3 грн. від мосту до центру Хотина, майже як маршрутка. Коли вже їхали маршруткою на Чернівці то бачив на повороті на Кельменці стояв екіпаж ДПС який всіх завертало туди на об'їзд. Але ж через Новодністровськ і Дунаївці до Кам'янця це більше 100 км. крюк. Звичайно свої гроші за квиток до Чернівців я вже не отримаю, так як і ще десятеро людей. Мені просто потрібно було добратися до дому. І я хотів би це зробити однією маршруткою а не трьома.

Після закриття цього мосту ми, Чернівецька область, це дійяно як я люблю казати «кінець георграфії». Потяги скоротили, дорогами не можливо проїхати, міст закрили. Може дійсно як коментував зранку мій пост на мордокнизі Петро Дмитрович Кобевко варто скористатися цією ситуацією і відокрмитися до Румунії. Там хоч дороги кращі, може  і нам зроблять, і Буковини Північна та Південна нарешті будуть разом. Все може й так але я хочу жити в Україні, нормальній Україні, а не «Сказочной Руси».  Чому ніхто за 11 років що потяги ходять через Львів і Тернопіль не ініціював зведення хоча б залізничного мосту? Чому ніхто не задумався над тим що цей старий міст не розрахований на  такий потік надважких фур, які йдуть на Балкани і назад. Що для такого міжнародного трафіку потрібен більш потужний міст. Я не спеціаліст у мостах, але думаю за 10 років що поїзда ходять по кругу міст міг би окупитися лекілька разів, один раз окупився б це точно.

6 коментарів

Віктор Довганич
Трач буде виправляти твої «опечатки» як Горуку?
Вікторія Яшан
І я можу повиправляти)
Вікторія Яшан
Треба було на поїзд не запізнюватись)
Віталій Шарлай
Вікторія, діло не в запізненні на потяг, дороги є великою системною проблемою. Ця зима, яка цього року була майже двічі, продемонструвала, що доріг в країні вже немає. Залишились тільки ями, ніби кратери на інших планетах, яким в деяких регіонах навіть дають імена і засаджують квітами…
Сергій Янушевський
До речі у нас ще один міст знаходиться у аварійному стані, так що залишається один через Новодністровськ www.youtube.com/watch?v=JeMP-aWIMww&playnext=1&list=PL176937D1D7025222&feature=results_main
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте